[blank_spacer height=”30px” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Yin Tui Na

De betekenis van Yin is voedend, stilte, rust, support en ontspanning. Tui Na is een Chinese massagevorm. Yin Tui Na betekent een verstilde massage en is in westerse termen bekend onder de naam FSR dat staat voor Forceless Spontaneous Release.

Yin Tui Na is een therapie die de relatie tussen emotionele, lichamelijke en geestelijke processen ondersteunt. Het stimuleert het lichaam om te ontspannen en opent de weg om oude verwondingen, negatieve gedachtepatronen, trauma en stress te laten gaan. Dit zorgt er voor dat het zelfgenezend vermogen van het lichaam herstelt en er een gezonde Qi (vitale energie) gaat stromen. Als Qi vrij stroomt dan is de weg weer vrij naar gezondheid en helderheid.

Tijdens de behandeling houden de handen van de behandelaar het te behandelen lichaamsdeel van de cliënt vast. Op het eerste gezicht lijkt het alsof er geen actieve behandelingen plaatsvinden. Het effect is echter dat spieren, pezen en botstructuren kunnen ontspannen en herstellen.

De ervaring heeft geleerd dat personen met de volgende eigenschappen goed op de behandeling reageren. Dat zijn over het algemeen mensen die:

  • Beschouwd worden als “gevoelig”
  • Last hebben van oude verwondingen die nooit helemaal zijn genezen
  • Vaak stress ervaren
  • Last hebben van chronische pijn
  • Klaar zijn om hun leefstijl te veranderen

Meer lezen over de specifieke Yin Tui Na behandeling bij parkinson? Dr. Janice Walton schrijft in haar boek Yin Tui Na:Techniques for Treating Injuries of Parkinson’s Disease or Any Dissociated Injury hoe de behandeling het lichaam ondersteunt om de dopamine weer vrij te kunnen laten stromen.

[/spb_text_block] [blank_spacer height=”30px” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Aanbevolen

[/spb_text_block] [spb_text_block pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/2″ el_position=”first last”]

[one_fourth]BEHANDELAARBIO

[/one_fourth]

[three_fourth_last]

Gerrit Reinders Osteoapthie
Praktijk Balkbrug

Hoogeveenseweg 3a
7707 CG Balkbrug

Telefoon: 0523-656995

Behandelingen

Yin Tui Na
FSR

Website

www.praktijkbalkbrug.nl

[button colour=”accent” type=”standard” size=”small” link=”http://www.praktijkbalkbrug.nl” target=”_self]Naar website[/button]

[/three_fourth_last]

 

[/spb_text_block]