Massagetherapie

Massagetechnieken

Ontspanningsmassage

Trager® Approach

Diepe weefsel (deep-tissue) massage

Ontspanningsmassage

De basis van een sessie is aandacht en aanraking. Door lange rustige strijkingen over het gehele lichaam is het heerlijk ter ontspanning. Het is een mooi, rustig en veilig proces om contact te maken met het lichaam waarbij het gevoel van eenheid of balans gaat ontstaan.

Wanneer je meer wilt dan alleen een ontspanningsmassage dan kun je ook kiezen voor een langer traject. Daarbij kijken we waar je behoefte aan hebt zowel lichamelijk als emotioneel. Bijvoorbeeld als het niet meer soepel loopt op school of thuis en je tegen emotionele obstakels aanloopt waar je met anderen niet goed over wilt of kunt praten. Samen gaan we onderzoeken wat er speelt. De eerste sessie begint met een uitgebreid gesprek.

Trager® Approach

Deze techniek is ontwikkeld door de Amerikaanse arts Milton Trager.

Het is een prettige, speelse en effectieve manier om los te laten, om het lichaam makkelijker te laten bewegen. Het is een manier om een grotere vrijheid van bewegen en diepere ontspanning te ervaren. Trager ging er vanuit dat het lichaam van nature een gracieus en vitaal systeem is. Door ongunstige ervaringen als trauma, ziekte en teleurstellingen kan het lichaam beperkter en stijver worden wat in het onderbewuste ingeprent worden. Door aanraking en zachte bewegingen kan de gratie en het gemak van bewegen opnieuw worden opgeroepen of opnieuw worden geleerd. Net zo lang tot het onderbewuste het gevoel van meer vrijheid, zachtheid of gemak oppikt. De eerdere beperkende patronen maken uiteindelijk plaats voor nieuwe gevoelservaringen. Het is een prachtige, zachte bewegingsmethode met als motto: hoe kan het nog makkelijker, nog lichter en nog eenvoudiger?

Diepe weefsel massage

De techniek van de diepe weefsel massage concentreert zich op het fascia, het bindweefsel, van het lichaam dat als één groot web door ons hele lichaam loopt en zeer flexibel is. Niet alleen onze spieren worden omgeven door fascia, maar ook onze botten en organen. Zoals het woord al zegt kan met deze massage diep gewerkt worden op de spieren of eigenlijk op het fascia. Veel klachten komen voort door vaak in dezelfde lichaamshouding te staan, te lopen of te zitten waardoor het fascia rondom de spier zich gaat verkleven. Het gevolg is dat het pijn gaat doen.

Door langzaam op het fascia te werken wordt deze warm waardoor deze weer soepel wordt en de spier zich weer vrijer kan bewegen. Met de massage is het mogelijk om structureel te werken aan je houding en te onderzoeken waar eventueel klachten vandaan komen. Het kan een grote invloed hebben op hoe je het lichaam ervaart na een sessie, omdat in de hersenen andere delen worden gestimuleerd, die lang inactief waren.

Aanbevolen

Heleen de Smet
Spelderholt 57
1025 BK Amsterdam

Telefoon: 020-6366493 (na 19.30 uur)
Mobiel: 06-51232946 (ook overdag)

Behandelingen

Holistische massage, Trager Approach en Diepe Weefsel Massage